22 anys sense Guillem Agulló [11 abril 2015]

El col•lectiu juvenil independentista i revolucionari de l’Alt Maresme, Joves per la Terra, hem recordat en Guillem Agulló i Salvador, de Burjassot i militant de Maulets, assassinat l’11 d’abril de 1993 pel feixisme a Montanejos a l’edat de 19 anys.

Durant el dia 11 d’abril de 2015 hem fet diversos actes per recordar-lo:
– Repartir octavetes per Pineda de Mar i Arenys de Mar explicant el seu assassinat polític.
– Penjar pancartes per diverses poblacions de l’Alt Maresme
– Fer una parada informativa a Pineda de Mar.
– Projecció del documental “A la dreta i més enllà” i debat sobre l’extrema dreta a Arenys de Mar juntament amb la CUP i el SEPC (fotografies de Xavi Salbanyà). Més de 30 persones vam omplir la sala del pis de dalt del local de la CUP. Un documental dur però necessari. Moltes gràcies a tots els assistents.

El company Guillem fou assassinat per motius polítics per un grup de feixistes. L’autor confés, Pedro Cuevas, va complir 4 anys dels 17 de presó als quals va ser condemnat, mentre que la resta del grup va ser absolt. El jutge considerà els fets com a una baralla juvenil quan els testimonis afirmaren que els assassins, els quals a dia d’avui es presenten a eleccions amb partits d’ultra dreta com Alianza Nacional i Democracia Nacional, cantaren el Cara al Sol i feren salutacions feixistes. Els grups neonazis fan la feina bruta dels aparells de l’Estat i gaudeixen d’impunitat per franquistes.

La família d’en Guillem Agulló ha estat amenaçada i assetjada durant aquests més de 20 anys. La policia mai no ha detingut a ningú.

Joves per la Terra, hereus de la lluita juvenil de l’organització en la qual militava Guillem Agulló, ni oblidem ni perdonem el seu assassinat. Cridem a tota la població de l’Alt Maresme a recordar-lo. El van matar per independentista i per ser d’esquerres. Farà 22 anys de la seva mort, però les seves idees i el seu record continuen ben vius.

GUILLEM AGULLÓ, LA LLUITA CONTINUA!