[Vídeo] Joves per la Terra: 1 de maig Calella

La manifestació convocada en motiu del Primer de Maig de 2015 a Calella ha estat tot un èxit. Cap a quarts de dotze del matí s’ha sortit de la Plaça Catalunya i s’ha iniciat el recorregut pels carrers del centre de la ciutat. S’ha protestat pel sistema capitalista que ha induït els PPCC a la crisi econòmica. Una crisi provocada per polítics, banquers i burgesos corruptes i sense escrúpols que han explotat les classes populars fins a portar-les a la més absoluta precarietat.

Durant el recorregut s’han fet diverses parades davant dels bancs, culpables de la precarietat social en la qual vivim. La primera parada ha estat davant de l’oficina de Bankia, on s’ha fet un parlament en contra d’aquesta entitat, que va rebre milions d’euros que han sortit de les butxaques de tota la ciutadania. Uns diners que s’han embutxacat els alts càrrecs de l’entitat, així com Rodrigo Rato. També s’ha parat davant del Santander, una família de corruptes que, per exemple, inverteix en armament i ofeguen l’educació pública universitària, entre moltes altres estafes. Per últim s’ha parat davant de l’oficina de la Caixa, una entitat dominada per l’oligarquia catalana, que ofega la ciutadania, que desnona a persones i que després, pretén rentar-se la cara amb la famosa “obra social”. S’ha protestat contra totes aquestes entitats estafadores que s’han dedicat i es continuen dedicant a procurar només pel seu benefici econòmic a costa dels que estem a peu de carrer.

La manifestació ha estat eufòrica, una setantena de persones clamaven càntics anticapitalistes, en contra de l’oligarquia i de les classes dominants, repressores i asfixiants. Les classes populars reclamem una societat digne que aposti per la justícia social i garanteixi uns serveis públics dignes. Durant el recorregut s’hi sumaven aplaudiments espontanis de diverses persones que es trobaven al carrer, que joioses alçaven el braç en contra de l’estat del capital.

Ha estat una jornada de protesta i reivindicació que ha finalitzat a quarts d’una la Plaça de l’Ajuntament de Calella, on s’ha llegit un manifest que firmaven totes les organitzacions que convocaven la manifestació, el qual ha estat aplaudit i celebrat i que dóna força per seguir lluitant.

Visca l’1 de maig!
Visca la classe treballadora!
Visca la Terra!