[Cartell] 36 anys de la mort de Fèlix Goñi

Fèlix Goñi i Roura, conegut amb el nom de guerra de «Bruc», (El Prat de Llobregat, 24 de novembre de 1958 – Barcelona, 2 de juny de 1979) fou un activista polític català, militant de Terra Lliure mort mentre manipulava un artefacte explosiu.

Fèlix Goñi va iniciar el seu activisme polític a l’Institut del Prat de Llobregat participant en el moviment de batxillers i en manifestacions nacionalistes. A finals de l’any 1975 va començar a treballar en una industria del ram químic del Prat de Llobregat, on es va implicar en la lluita activa del moviment obrer. Aquest compromís el va portar a fer de representant sindical dels seus companys de feina.
Va militar a les JRC (Joventuts Revolucionàries Catalanes) i els anys 1976 i 1977 al PSAN-Provisional, des d’on va impulsar el Front Sindical. A les eleccions de 1979 va formar part com a independent de la candidatura del PSAN al Prat de Llobregat.

La matinada del dia 2 de juny de 1979 va morir accidentalment mentre manipulava un artefacte explosiu que estava destinat a unes oficines de l’empresa Renault al carrer Travessera de Gràcia. Amb aquesta acció es pretenia denunciar l’Estat francès per les extradicions de refugiats bascos.

Des de Joves per la Terra (Col•lectiu de l’Alt Maresme) volem recordar a Fèlix Goñi en el 36è aniversari de la seva mort. Juntament amb desenes de persones va desafiar el monopoli de la violència que té l’estat espanyol amb l’objectiu de dinamitzar i clarificar un moviment polític perseguit i marginat durant els anys de l’anomenada Transició. També moriren en combat Martí Marcó (29/01/79), Josep Antoni Villaescusa (20/07/84), Quim Sánchez (16/12/85) i Julià Babia “El Nen” (09/02/87). La memòria i la lluita de Fèlix Goñi i els seus companys són ben presents entre nosaltres, i rebutgem la criminalització que l’estat i els seus mitjans i els polítics botiflers van fer i fan contra els que foren militants de Terra Lliure.

Una sola nació, Països Catalans!
Visca Terra Lliure!

cartell goñi