Des de tots els racons, enfortim les lluites!

“Des de tots els racons, el jovent en lluita!” és una campanya impulsada per l’Assemblea de Joves Independentistes de Cerdanyola, l’Assemblea de Joves Independentistes de Sants, L’Espurna – Assemblea de Joves Independentistes de Badalona i Joves per la Terra (Col·lectiu de l’Alt Maresme). Aquesta campanya ha de culminar amb la creació d’una nova coordinadora juvenil independentista i d’esquerres.

12003960_1027366893960227_5551598576121523700_n

Un mes després d’haver fet públic el manifest, constatem que l’anunci ha estat ben rebut entre el jovent i els militants de l’esquerra independentista. Per la qual cosa, ens sentim forts i il·lusionats per continuar construint aquest projecte.

Les assemblees impulsores de la nova coordinadora juvenil trobem el nostre referent en la constant lluita que el poble català ha mantingut per la seva pròpia supervivència i contra els explotadors i ocupants. Així doncs, ens inserim dins aquest fil històric amb la voluntat d’adaptar-nos als nous temps i d’integrar al projecte d’alliberament nacional les diverses lluites d’arrel popular que viu el nostre país. Per això ens dotem de les eines que ens aporten el marxisme i l’estratègia de la Unitat Popular per tal d’analitzar els diferents contextos de la nostra realitat i actuar-hi conseqüentment.

La tasca a desenvolupar per la futura coordinadora juvenil serà la de conscienciar, mobilitzar i organitzar la lluita del sector juvenil del Poble Treballador Català per l’alliberament nacional i social dels Països Catalans.

Les assemblees sotasignants apostem per que la futura coordinadora juvenil prengui com a pròpies les següents lluites o reivindicacions:

 • Per la plena independència de la nació catalana, els Països Catalans, i, per tant, la seva defensa com a marc de lluita, de relacions i de projecte polític. Els diferents territoris de parla catalana constitueixen una unitat nacional forjada a partir de la història, la cultura i la llengua que cal unificar políticament i alliberar dels estats espanyol i francès a partir de l’exercici del dret a l’autodeterminació d’aquests territoris.
 • La incentivació i recuperació de la riquesa cultural catalana entesa com a forma de vida i expressió. La llengua catalana (amb totes les seves variants), les festes populars, les tradicions, la gastronomia, les músiques i danses tradicionals… són els pilars a defensar i estendre per tal de garantir la nostra supervivència com a nació.
 • Per una societat sense classes i contra tot sistema d’explotació, opressió i dominació. Acceptant que l’única alternativa real i que superi el capitalisme passa per la defensa del socialismo.
 • Per una societat sense sexista. Per la protecció i la defensa dels drets i les llibertats de totes les persones i contra les discriminacions per raó de gènere o d’opció sexual. La lluita aglutinadora per la superació del patriarcat és el feminisme.
 • Per un model de país, socioeconòmic i mediambiental sostenible que no sigui agressiu amb el nostre entorn natural. Rebutgem l’explotació destructiva del medi ambient, factor intrínsec al model de producció capitalista.
 • Per una vida digna pel jovent dels Països Catalans: accés públic i universal a la sanitat i a totes les capes del sistema educatiu, habitatge digne, feina ben remunerada, etc.
 • Per una societat inclusiva que defensi els drets de les persones amb diversitat funcional.
 • Contra el feixisme i el racisme. Totes les persones som iguals en drets i en deures.
 • La defensa de l’okupació com a mètode de denúncia de l’especulació immobiliària.
 • Per la llibertat de tots els pobles oprimits d’arreu del món. Creiem en l’internacionalisme com a eina per estendre i teixir resistències.
 • La solidaritat amb les persones reprimides per la seva praxi política.

Finalment, considerem que la nova coordinadora juvenil haurà de defensar la necessitat d’adaptar les formes de lluita a cada context històric i s’haurà de considerar part integrant del Moviment Català d’Alliberament Nacional.

Logos fundacionals junts

5 d’octubre de 2015

 

Podeu descarregar-vos el document en PDF clicant aquest enllaç: Des de tots els racons, enfortim les lluites!

11053221_1027368527293397_7108140435300310511_n