26 de gener, dia del Combatent Català!

El 26 de Gener es commemora la victòria de les tropes catalanes enfront les del rei Felip IV a la batalla de Montjuïc de l’any 1641 i la mort del jove militant de Terra Lliure, Martí Marcó, l’any 1979 a mans de la policia espanyola.

El dia del combatent català és una diada impulsada pel Moviment Català d’Alliberament Nacional des dels anys 80 i pretén homenatjar tots aquells qui lluitaren per la llibertat dels Països Catalans..

Recordem a Martí Marcó, metrallat per les forces d’ocupació espanyoles, Fèlix Goñi, Quim Sánchez, Toni Villaescusa i Julià Babia, tots ells militants de Terra Lliure caiguts en acció; però també recordem a altres militants independentistes i socialistes com Gustau Muñoz i Jordi Martínez de Foix; a totes les persones anònimes que perderen la vida per la justícia i la llibertat, als antics segadors, els miquelets i els maulets del segle XVIII, els angelets de la terra, els combatents antifeixistes de la Guerra Civil, etc.

Alguns joves i altres no tant, ho donaren tot per uns ideals que creien justos, per un poble oprimit que volien lliure i just. Ara i sempre els recordarem i els darem les gràcies. Són motiu per no defallir mai. El nostre poble continua ben viu i combatiu, malgrat els més de 350 anys d’ocupació francesa i espanyola

Per tots ells serà la victòria.

Visca la Terra!