Palafolls antifeixista

Nota de Premsa

Feixisme a Palafolls

El divendres 25 de març al barri de Sant Lluís de Palafolls es farà una processó carregada de feixisme.


Des de 1968 que no es veia el Crist de la Bona Mort als carrers catalans, però fa uns anys que aquesta tradició estrangera intenta agafar força de nou. La processó, que se celebrarà el Divendres Sant, que enguany cau el 25 de març, forma part de la cultura catòlica. Nosaltres la respectem i a tothom que hi vulgui participar malgrat que aquí no sigui tradicional.

Fa un temps que el barri Sant Lluís acull aquest esdeveniment, però fa dos anys l’Associació de Veïns del barri va convidar els Ex-Legionaris de Barcelona perquè fessin una desfilada, la qual es va realitzar sense incidents tot i que va fer sentir molesta i descontenta a gran part de la població. Enguany la nova Confraria de Sant Lluís i Santa Maria de Palafolls ha convidat una altra vegada els Ex-Legionaris juntament amb la Banda Militar perquè desfilin pels nostres carrers. Des de Joves per la Terra (Col·lectiu de l’Alt Maresme) ho denunciem, ja que s’utilitza una tradició religiosa com a excusa per a fer apologia del feixisme militarista. Cal recordar que l’any passat volien convocar l’acte el dissabte, cosa que demostra que no es vol seguir la tradició, sinó utilitzar-la, i que d’interès cultural en té ben poc.

Considerem que és un insult convidar a ex-militars armats a desfilar pels carrers del nostre poble. Una vegada més, el franquisme es vol exhibir fent demostració de força. No permetrem que es faci apologia del militarisme i menys de l’assassina Legió Espanyola, la qual reclutava gent de manera totalment arbitrària i mantenia alts càrrecs amb sous desorbitats. A més, des dels seus inicis, la Legió Espanyola ha atacat i reprimit durament els Països Catalans i el País Basc. Una de les frases amb la qual es reivindiquen és “¡Viva la muerte, muera la inteligencia!”. Tenen les mans plenes de sang i no ho oblidem.

És per aquests motius que el jovent antifeixista de l’Alt Maresme no restarem passius davant aquesta amenaça. El passat 19 de març, per tal de conscienciar la població palafollenca, vam organitzar un acte amb Jordi Borràs, activista en la lluita antifeixista, que ens va presentar els seus llibres “Plus Ultra” i “Desmuntant Societat Civil Catalana”, que encaren i posen noms i cognoms al feixisme i a la ultra dreta instal·lada a Catalunya.

Juntament amb altres col·lectius i organitzacions comarcals hem organitzat un seguit d’actes pel mateix dia de la processó, el divendres 25 de març. A les 16.00 h hi ha una xerrada sobre la repressió franquista al MiD de Palafolls, que continuarà sortint al carrer a les 17.30h amb una manifestació amb cassolada inclosa, per culminar a les 18.00 h davant l’ajuntament amb la lectura d’un manifest conjunt.

Tot un poble i tota una comarca units!

Contra el feixisme, ni un pas enrere!

Joves per la Terra, Alt Maresme

Països Catalans

bo2-min.jpg