El Vent bufa fort per la dreta

Últimament casa nostra, l’Alt Maresme, s’ha vist molt agitada per uns fantasmes que resulten no estar morts, sinó tot el contrari. A Arenys de Mar veiem “El Portinyol” un restaurant que permet fer festes feixistes, a les passades eleccions municipals, a Sant Cebrià de Vallalta, la persona que encapçalava la llista del PP era en David Martínez un home que en el passat ja havia fet de les seves per les xarxes difonent missatges que enaltien la violència com per exemple “Si Arturo Mas saca las urnas el 9-N, ¿Qué método te parece más efectivo para que entre en razón?” i sortia una foto amb armes de tota mena. Més recentment al poble de Palafolls aparentment un lloc tranquil, ens trobem un regidor del PP el senyor Óscar Bermán. Aquest home també n’ha fet de les seves per les xarxes difonent missatges completament feixistes, masclistes i classistes com per exemple el que li va dedicar a la batllessa de Barcelona, Ada colau, “En una sociedad seria y sana, Ada Colau estaría limpiando suelos“.

A més, l’Óscar Bermán és el confrare major de la “Confraria de Palafolls” que aquest any, igual que el passat 2014, va convidar a la “Hermandad de Antiguos Legionarios de Barcelona” perquè desfilessin per els carrers del barri de Sant Lluís de Palafolls, tot fent més apologia del feixisme militarista que representa la Legión en lloc de fer una processó religiosa. No ens oposàvem a que es fes una processó religiosa però no podíem permetre que uns invasors opressors desfilessin armats a casa nostra. Per tant, el jovent antifeixista de l’Alt Maresme no vàrem restar passius davant aquesta amenaça que és la Legión. Vàrem començar a mobilitzar-nos per tal de conscienciar a la gent de Palafolls del que vindria pels seus carrers. El dissabte 19 de març el fotoperiodisa i il·lustrador Jordi Borràs va venir a Palafolls per presentar el seus dos llibres “Desmuntant Societat Civil Catalana” i Plus Ultra” per fer una anàlisi de l’extrema dreta de casa nostra. A la vegada que ens va parlar també dels legionarios que vindrien el 25 de març. Després, el mateix divendres 25 de març, dia de la processó amb els legionarios, la historiadora Sònia Garangou va fer una xerrada sobre la repressió franquista, i per culminar la jornada vàrem sortir al carrer per a fer una manifestació antifeixista amb cassolada inclosa que va concloure amb la lectura d’un manifest condemnant el feixisme.

Creiem de bon grat que l’objectiu de conscienciar i mobilitzar a la gent de Palafolls va ser sobradament complert. A la vegada cal dir que tots aquests seguit d’actes van ser organitzats conjuntament amb altres organitzacions.

La cosa que ens molesta més d’aquell dia, que ens fa sentir atacades i atacats i que és una mostra més de què l’Estat Espanyol sempre mira a l’esquerra quan s’ha de reprimir a la gent, va ser que a membres de Joves per la Terra, de Jovent Mataroní i a la regidora de la CUP d’Arenys de Munt, Maria Ballester, ens van escorcollar i retenir els mossos d’esquadra quan ens dirigíem cap al barri de Sant Lluís, mentre que a no gaire lluny nostre, els legionarios desfilaven sense cap impediment, uniformats i armats tot i que els mossos havien explicitat que no podien desfilar ni uniformats ni armats.

Tot això referma encara més el nostre afany de lluita contra el feixisme, ens veurem als carrers, seguirem lluitant.

El feixisme avança si no se’l combat!

Joves per la Terra

Alt Maresme , Països Catalans

Sin títuvblo-003