Prenem conciència, respectem la terra!

11807495_830571987020976_7372434066406157931_o

A vegades sembla que oblidem d’on vénen els aliments que mengem, els objectes que utilitzem, aquells materials que destinem a la construcció de grans pisos o camps de futbol, l’energia que fem servir ja sigui per carregar el mòbil, cuinar o moure’ns en cotxe…

Tots aquests productes i recursos tan presents al nostre dia a dia no són il·limitats i tenen un cost, i nosaltres freqüentment no en som conscients i en fem un ús excessiu o inadequat.

El passat dia 5 de juny o per alguns, dia del medi ambient, ens ha de servir per recordar i prendre consciència de què res és gratuït, al capitalisme no l’interessa crear pensament crític i conseqüent en la societat, tan sols vol que mirem el cost econòmic de les coses, si és barat, si està de rebaixes, si està més bé de preu aquí o allà… Com a joves tenim molta vida per la que lluitar i gaudir, no estem disposades a deixar en mans de destructores i especuladores multinacionals com “Monsanto” o “Bayern” el futur de la terra i del medi ambient. Respectar el nostre entorn així com obtenir els nostres aliments d’una manera sostenible són una de les coses més importants per les quals lluitem, ja que sense natura la vida no se sustenta per molt que ens facin creure que amb un món hipertecnològic podrem viure al marge de la terra.

El medi ambient és qui està pagant principalment aquests excessos de producció que genera l’especulació capitalista així com totes les nostres comoditats. Està pagant amb les milers d’hectàrees de boscos desforestats anualment per a la construcció o l’obtenció de fusta, roques i altres matèries primes per a la construcció. Amb la contaminació de l’aire, l’aigua i el sòl a causa d’abocaments descontrolats de fàbriques, de l’ús desmesurat que fem dels combustibles fòssils i amb l’excés de pesca i caça d’animals que fa reduir la biodiversitat perjudicant tot l’ecosistema. Amb l’empobriment i contaminació que pateixen grans extensions de terres de cultius degut a l’excés d’herbicides, pesticides i altres productes químics greument perjudicials… Podem dir que cada dia estem llençant “bumerangs” sense cap control, el que no tenim en compte és que algun dia han de tornar, i quan arribi aquest dia ens trobarem amb el problema de cara i potser ja serà massa tard per actuar.

Pot ser penseu que tot això és exagerar, però simplement és el que hi ha. Ara ve, podem seguir baixant el cap davant del capitalisme i seguir fent el nostre dia a dia independement dels costos que estiguem generant externament. O podem obrir els ulls i començar a prendre decisions sostenibles tenint en compte el medi que ens envolta, que és el mateix medi que ens ofereix tot allò que utilitzem el nostre dia a dia.

Joves per la terra, PaÏsos Catalans 2016