[Comunicat] Agressió masclista succeïda entre Malgrat i Blanes

concentracio-contra-violencies-masclistes

Desgraciadament un cop més hem de denunciar una agressió masclista als nostres carrers, aquesta vegada a Blanes on la passada matinada una jove menor d’edat va ser agredida sexualment per un home.

No és un cas aïllat, sinó un producte del sistema capitalista que té com aliat el patriarcat com a forma de dominació i de manteniment dels privilegis com a homes, blancs, heterosexuals, cisgènere… La nostra societat es veu immersa cada dia en aquesta opressió constant. Com a joves ens veiem abocades a combatre a tots els nivells el patriarcat i el capitalisme que tant condiciona i esclavitza les nostres vides. Volem deixar palès que cal seguir teixint espais d’organització feminista i sobretot espais on les dones siguem lliures d’expressar lliurement i sense cap mena de temor el que pensem, el que volem fer realment… Denunciem també les actituds patriarcals en xarxes socials i en mitjans de comunicació, còmplices d’aquesta barbàrie, en què banalitzen les agressions masclistes on es culpabilitza la víctima i es deixa les agressions sexuals com a merament una actuació puntual on l’individu actua en base a una pèrdua del control individual, una “pèrdua dels papers”, sense tenir en compte el masclisme que hi ha de fons.

Amb tot això des de Joves per la Terra, continuem amb el puny ben alçat contra aquest sistema i els seus còmplices que el sustenten.
Si ens toquen a una ens toquen a totes!

Joves per la Terra, Alt Maresme
Països Catalans 6 de febrer del 2017

 

Premsa