Manifest fundacional

ARA ÉS L’HORA DEL JOVENT: INDEPENDÈNCIA I SOCIALISME!

L’autonomisme ha arribat a la seva fi. El poble català s’ha expressat de manera multitudinària i reiterada per la independència durant els últims anys.

L’aclaparadora victoria del SíSí el passat 9 de novembre al procés participatiu sobre el futur polític de Catalunya, amb més d’un 80% del vots dels 2.300.000 participants, va ser la culminació d’una sèrie de mobilitzacions i realitats succeïdes als Països Catalans els últims anys.

Les consultes populars celebrades entre el 13 de setembre de 2009 a Arenys de Munt i el 13 d’abril de 2011 a Barcelona, la manifestació “Som una nació, nosaltres decidim” del 10 de juliol de l’any 2010, la de l’11 de setembre de 2012 de 1.200.000 persones sota el lema “Catalunya, nou Estat d’Europa”, la Via Catalana de més d’1.500.000 persones de la Diada de Catalunya de 2013, les 1.800.000 persones de la V de Votar i de Vèncer a Barcelona el passat 11 de setembre, i també les últimes manifestacions de la Diada de Mallorca del 31 de desembre, la commemoració del Tractat dels Pirineus cada 7 de novembre a Perpinyà, juntament amb la fi del Correllengua de cada any; les diades del País Valencià del 25 d’abril i el 9 d’octubre, les darreres celebracions de les Normes de Castelló, etc. Totes aquestes expressions, augmentant de participants anys rere any, posen de manifest la voluntat cada cop més majoritària dels Països Catalans a voler ser independents dels Estats ocupants espanyol i francès. L’ofensiva anticatalana de l’Estat espanyol, com ara el tancament de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV), el tancament de les emissions de TV3 i de Catalunya Ràdio al País Valencià, l’anomenada llei Wert (Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa – LOMQE-) amb l’objectiu d’ “espanyolitzar els nens catalans”, l’eliminació del català com a requisit per a treballar a l’Administració Pública i el Decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL) del Govern del PP a les Illes Balears, el “rebateig” del català a la Franja d’Aragó com a LAPAO (Llengua Aragonesa Pròpia de l’Àrea Oriental) i LAPAPYP (Llengua Aragonesa Pròpia de l’Àrea Pirinenca i Prepirinenca) i molts altres atacs als nostres símbols i a la nostra llengua, reafirmen la por de l’Estat espanyol a l’estructuració de la nació completa, els Països Catalans.

D’una banda, el fet que el jovent hagués votat poc el passat 9 de novembre i que li costi treballar activament per aconseguir la independència (i més ara que la tenim a tocar), ens ha fet plantejar a uns quants joves del nord del Maresme a organitzar-nos per solucionar aquest problema.

D’altra banda, no podem oblidar-nos mai de les circumstàncies socials del país. La independència és una fita però a la vegada és un mitjà per construir un país millor. La construcció d’un nou Estat ha de deixar pas a un procés constituent radicalment democràtic per establir unes noves bases econòmiques, socials, culturals i democràtiques. En aquest sentit, tenim l’oportunitat de millorar les nostres vides fent un país nou amb justícia social i amb unes lleis que promoguin degudament la igualtat de gènere, que defensin el medi ambient, que assegurin un habitatge digne per tothom i l’accés a l’educació i la sanitat, drets públics, gratuïts, universals i de qualitat. Ja que fem un país nou, fem-lo bé! Eliminem del diccionari les paraules corrupció, desnonament, pobresa, atur, precarietat, etc.

El jovent som un dels subjectes que més patim les misèries del capitalisme, un sistema contradictori amb la vida al planeta. Tenim més d’un 50% d’atur juvenil als Països Catalans, cada any ens encareixen els costos d’estudiar (directes, com els llibres, i indirectes, com el transport públic), sobretot dels estudis universitaris. Emancipar-se és impossible amb aquestes condicions, ni ens ho plantegem. Pot ser als 30 anys? Quasi tot l’oci que se’ns ofereix consisteix en consumir, ens eduquen per competir entre nosaltres enlloc d’ensenyar-nos a cooperar…

Joves per la Terra, l’assemblea de joves independentistes i revolucionaris de l’Alt Maresme, naixem per lluitar per uns Països Catalans lliures, socialment justos, ecologistes i sense sexisme,  i animem al jovent d’arreu a també prendre consciència i a organitzar-se.

Durant els propers mesos la nostra tasca serà la de conscienciació nacional, social i de gènere del jovent de l’Alt Maresme, oferint material discursiu i agitatiu per avançar cap a la independència i cap a un present i un futur millor. És imprescindible que el jovent alcem la veu i els punys per demanar allò que ens pertany: la dignitat com joves, com a noies, com a classe i com a poble!

Des de l’insignificant part de terra com és el nord del Maresme, el jovent contribuïm per un país lliure i just!

Alt Maresme, 21 de desembre de 2014.

JovesPerLaTerraNegre